jueves, 29 de noviembre de 2012

Dibuixos aromàtics.


Entre la Karin Leiz, els seus fills Juliet i Poldo, el galerista Alejandro Sales i el restaurant “Giardinetto” s’ha aconseguit un miracle semblant al dels pans i els peixos, encara que en aquesta ocasió en lloc de peces de pa i cistelles de peix s’ha tractat de plantes aromàtiques, dibuixades de forma exquisida per la Juliet Pomés per il·lustrar amb delicadesa el no menys exquisit “Cocinar con hierbas de muchas maneras”, un tractat entre la botànica, la poesia i el llibre de cuina escrit per la Karin, la seva mare.

Amb aquests elements i les idees de tots plegats, conviden a sopar al restaurant esmentat a qui compri un original dels que s’exposen a la galeria de l’Alejandro a preus absolutament accessibles, i aprofiten a més per crear un elegant menú de cuina italiana que proposen als clients del “Giardinetto”, amb l’inventari de les herbes que s’han utilitzat per elaborar-lo.

Créixens, ruca, mostassa, tàperes, bitxo, orenga, alfàbrega, estragó, julivert, farigola, cerfull i menta.

L'enginyosa i oportuna barreja de sensibilitats -la de la mare i la filla, la dels sabors i la del dibuix, el relat precís de les receptes de la Karin, el llapis subtil, respectuós i suggeridor de la dibuixant, la percepció del germà de l’artista i gestor del restaurant, i la sensibilitat del galerista, més global, humanista i alhora terrenal- aconsegueix l’afortunat concurs de circumstàncies que descric i que converteix l’essència de cada gest en festa de tots els sentits i en esdeveniment significatiu i deliciosament frívol d’una vida ciutadana que necessita bones dosis d’iniciativa, d’energia i de passos endavant.

Aquí tothom hi ha posat el que té, el que sap fer, el que coneix, el que domina. El que intueix.

Fins i tot els marcs dels dibuixos són un prodigi minimalista de delicadesa i d’estalvi de mitjans creat pel galerista Sales.

L’exposició, breu, requereix una mirada atenta i sense pressa, deixant volar la imaginació i els records olfactius.

Imaginant sabors i aromes, com quan l’Alejandro Sales descriu la seva recepta d’escopinyes amb herba de llimona i no costa rescatar del fons de l'esperit l’ olor aguda i estimulant de la barreja.

Sortint de la sala, a pocs metres d’el restaurant –un clàssic barceloní molt ben freqüentat- i entre el tràfec intens del carrer Balmes i de la Via Augusta i la proximitat de la Diagonal i la presència latent del Flash-Flash, una altra celebrada creació familiar del clan Pomés, no puc evitar la nostàlgia d’un temps que des de la perspectiva actual sembla millor.

Herbes, dibuixos, sopars, records i evocacions.

Barcelona segueix sent la meva ciutat.


Pierre Roca



Galeria Alejandro Sales
Julià Romea, 16
Barcelona

Restaurant Giardinetto
La Granada del Penedès, 28
932 187 536
934 156 234
www.ilgiardinetto.es



No hay comentarios:

Publicar un comentario