jueves, 18 de abril de 2013

Descregut.


Tenim una parella jove –molt jove- amb dos fills. Una finca al Penedes. Cinquanta hectàrees de vinya. Vinyes velles, vinyes joves. Xarel·lo, Macabeu, Parellada, Chardonnay, Merlot, Cabernet, Syrah.

Tenim una masia a Vilobí. Un celler petit però molt ben equipat.

Tenim un projecte, coneixements, experiència, sensibilitat i unes quantes coses clares. Cultiu ecològic. Creativitat. Estratègia comercial. Bon gust, Personalitat. Elegància innata. Feina, feina, feina.

Ho barregem tot en les proporcions adients, ho deixem reposar i obtenim qualsevol dels productes de Can Descregut.

Sembla fàcil –des de fora tot sembla fàcil- però no ho és. Aquí la mescla dels ingredients esmentats és fruit de la suma de coneixements i de la intuïció, tot plegat dosificat amb cura. Es treballa durant les hores de feina, però també dinant amb la canalla o passejant per les vinyes o baixant a Vilafranca o sortint de la dutxa. Part de la vida. O encara millor, la vida en sí mateixa i en estat pur.

A “Can Descregut” estan ara mateix en procés de canvis petits però consistents pel que fa als vins que venen, però també a la presentació i a la imatge dels seus productes. Uns i altres s’adapten al tarannà de la parella protagonista, però també a les característiques de la terra, de l’entorn, del país i dels temps.

Noves formes de fer i de presentar-se, de comunicar, de conversar amb el món que ens envolta i del que som part integrant.

Així entenen i fan entendre el que fan. Transmeten aromes, colors i sabors, cultura, història, país, temps. El fet mercantil, la venda de caixes d’ampolles, es barreja amb les aportacions intangibles de cada glop de vi o de cava. Tot té raó de ser, res no és fruit de la casualitat.

Tot comença amb el diàleg íntim de la terra i de qui la treballa. Amb el debat diari. Com a casa, a taula, dinant en família.

El pas del temps, la pluja o la sequera, la voluntat, l’esforç. El degoteig subtil de totes les essències. Els dies i les nits.

La vida, el vi.


Pierre Roca


Celler Can Descregut.
descregut.com
938 978 273




No hay comentarios:

Publicar un comentario