Fa uns dies, “Bord Bia” -l’organisme irlandès per la promoció exterior dels
productes alimentaris de l’illa- i “Chefsbook”, van organitzar al mercat de la
Boqueria l’acurada presentació de diferents varietats de marisc irlandès.
Irlanda, coneguda per infinitat de circumstàncies històriques, per algunes pel·lícules,
per la cervesa i per unes quantes marques de whisky, ens descobreix ara un
altre dels seus tresors amagats: el marisc, que per raons culturals els
irlandesos no consumeixen ni aprecien des de la nit dels temps.
El prestigiós cuiner Xavier Pellicer va preparar a la vista dels assistents
a l’acte vieires, navalles, escamarlans i altres varietats de marisc provinent
de les aigües fredes que rodegen l’illa verda. Sabors intensos, aromes netes i
aspecte impecable dels productes passats per les mans i el coneixement d’aquest
xef internacional.
L’agradable sorpresa del final va ser aquest cop el bou Angus, irlandès com
la resta de productes i servit en forma de tast de galta a baixa temperatura. Inesperat,
deliciós i potent. Una delícia que va precedir un divertit joc de maridatge de
gin-tònics i marisc. Un acte rodó, simpàtic i molt professional, com tots els
que inclouen la presència activa del Xavier Rovira, artífex de
« Chefsbook ».
Després de la reunió gormanda els comentaris anaven de l’excel·lència del
producte i la seva impecable preparació fins a l’admirable feina de l’organisme
esmentat.
Molts de nosaltres vam envejar –i envegem- l’eficiència i el bon
funcionament del “Bord Bia”, un ens estatal en el que les nostres
administracions podrien emmirallar-se.
Pierre Roca
bordbia.ie
No hay comentarios:
Publicar un comentario